Продукти: (за 4 порции)
• 800 г месо /агнешко, шилешко, свинско, телешко/
• 1 кг пресни картофи
• 3 стръка пресен лук
• половин пакетче краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, копър, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парченца и го заливаме с 3 ч.ч. топла вода. Прибавяме ситно нарязания лук и варим на умерен огън, докато месото омекне. Прибавяме нарязаните на кръгчета картофи и продължаваме да варим.
Когато картофите са полусварени, прибавяме маслото, червения пипер и размитото в малко сос от ястието брашно. Малко преди да отстраним от огъня посоляваме и поръсваме със ситно нарязани копър и магданоз.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...