Продукти: (за 5 порции)
• 750 г телешко месо
• 500 г зелени домати
• 5-6 с.л. олио
• 2 глави лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 червени домата
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на приблизително еднакви парчета и пържим в сгорещената мазнина, докато се позачерви.
Прибавяме ситно нарязания лук и запържваме. Поръсваме с червения пипер. Прибавяме нарязаните червени домати. Наливаме гореща вода, колкото да облее месото.Варим на умерен огън.
След 30 мин прибавяме нарязаните зелени домати. Доваряваме ястието на тих огън. Малко преди да свалим от огъня поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...