Продукти: (за 4 порции)
• 800 г телешко месо
• 50 г краве масло
• 1 винена чаша бяло вино
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 1 к. л. червен пипер
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.л. брашно, 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разтопяваме маслото в тенджерата и запържваме в него нарязаното на парчета месо заедно с нарязания лук. Посипваме с брашно и червен пипер и пържим още 5 мин.
Сипваме виното и 1/2 ч.ч. вода, добавяме дафиновия лист, доматеното пюре, чесъна, солта, черния пипер и затваряме тенджерата. Варим 15 мин. Ястието сервираме с варен ориз.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...