Кулинарни рецепти » Пържоли по ихтимански

 Пържоли по ихтимански

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пържоли
• 1 ч.л. черен пипер
• 2 ч.л. стрита чубрица
• 1 к.ч. брашно
• 1,5 к.ч. олио /или краве масло/
• 1 к.ч. брашно
• 1 глава лук
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 150 г пресни или стерилизирани гъби
• сол

Начин на приготвяне:

Начукваме пържолите, посоляваме ги, поръсваме с черния пипер и чубрицата, овалваме ги в брашното и ги изпържваме от двете страни в половината от олиото /силно загрята/. Изваждаме ги, а в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. След това прибавяме брашното, което предварително леко сме препекли, и също го позапържваме.

Слагаме да се запържат настърганите на ситно ренде целина и моркови. После наливаме 1 ч.ч. топла вода, посоляваме на вкус и оставяме соса да кипне. Тогава връщаме пържолите, захлупваме и задушаваме на умерен огън, докато омекнат.

Задушаваме в останалата мазнина нарязаните на малки парчета гъби, докато омекнат. Прибавяме гъбите към пържолите, захлупваме и задушаваме още няколко минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало