Кулинарни рецепти » Пържоли по ихтимански

 Пържоли по ихтимански

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пържоли
• 1 ч.л. черен пипер
• 2 ч.л. стрита чубрица
• 1 к.ч. брашно
• 1,5 к.ч. олио /или краве масло/
• 1 к.ч. брашно
• 1 глава лук
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 150 г пресни или стерилизирани гъби
• сол

Начин на приготвяне:

Начукваме пържолите, посоляваме ги, поръсваме с черния пипер и чубрицата, овалваме ги в брашното и ги изпържваме от двете страни в половината от олиото /силно загрята/. Изваждаме ги, а в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. След това прибавяме брашното, което предварително леко сме препекли, и също го позапържваме.

Слагаме да се запържат настърганите на ситно ренде целина и моркови. После наливаме 1 ч.ч. топла вода, посоляваме на вкус и оставяме соса да кипне. Тогава връщаме пържолите, захлупваме и задушаваме на умерен огън, докато омекнат.

Задушаваме в останалата мазнина нарязаните на малки парчета гъби, докато омекнат. Прибавяме гъбите към пържолите, захлупваме и задушаваме още няколко минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало