Кулинарни рецепти » Родопски кебап

 Родопски кебап

Продукти:

• 600-700 г обезкостено телешко месо
• 6 с.л. олио
• 2 глави лук
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. ориз
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на малки хапки и го запържваме в половината от олиото. Добавяме ситно нарязания лук и също го запържваме.

Щом стане златист, сипваме брашното и доматеното пюре, размито в малко вода. Наливаме топла вода, която да покрие продуктите, подправяме с черен пипер и сол на вкус, захлупваме и варим на тих огън, докато месото омекне.

Отделно запържваме ориза в останалата мазнина. Щом стане стъклен, наливаме малко топла вода и задушаваме, докато омекне. Разпределяме задушения ориз в чиниите за сервиране, а върху него подреждаме месото.

Автор: Здравка Костадинова

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало