Кулинарни рецепти » Чушки с месо по градинарски

 Чушки с месо по градинарски

Продукти: (за 5 порции)

• 1200-1300 г крехко агнешко или телешко месо
• 1 кг зелени чушки
• 300 г лук
• 500 г домати
• 1 пакетче краве масло
• 2-3 скилидки чесън
• 2 с.л. оцет
• 1 ч.л. червен пипер
• калофер или естрагон
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме месото и го нарязваме на малки късчета. Слагаме парченцата месо в пръстен съд и ги поръсваме с червения пипер и сол на вкус. Прибавяме нарязания лук, заливаме с оцета и малко вода и варим на силен огън.

След като поизври водата, прибавяме част от маслото и обелените и настъргани домати и оставяме ястието да се вари на тих огън, докато остане на мазнина.

Обелваме опечените чушки, почистваме ги от семето, разрязваме ги по дължина на две, посоляваме и ги изпържваме в останалото масло.

Слагаме изпържените чушки при месото. Прибавяме скилидките чесън, поръсваме с калофер, доливаме малко вода, захлупваме и задушаваме десетина минути. Готовото ястие поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало