Кулинарни рецепти » Свинско стомна-кебап

 Свинско стомна-кебап

Продукти:

• 1 кг свинско месо
• 2 връзки пресен лук
• 5 домата
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 връзка пресен джоджен
• 1 връзка магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки, които слагаме в глинен гювеч заедно със ситно нарязаните лук, джоджен и магданоз.

Нареждаме отгоре обелените и нарязани на кръгчета домати, посоляваме и поръсваме с черен и червен пипер. Наливаме мазнината и 1 ч.ч. вода. Захлупваме и замазваме капака с тесто.

Задушаваме поне 2 часа на умерен огън.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало