Кулинарни рецепти » Задушени овнешки флейки по ловджийски

 Задушени овнешки флейки по ловджийски

Продукти: (за 5 порции)

• 800 г овнешко месо
• 1 пакетче краве масло
• 50 г пушена сланина
• 100 г гъби
• 50 г сметана
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 морков
• 1 парче целина
• 2 домата
• 1 кренвирш
• 1 глава лук
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

От тлъст овнешки бут изрязваме флейки, които почистваме от ципите и изтъняваме с помощта на дървено чукче. Шпековаме ги във вид на мрежа с много тънки ивички пушена сланина. Посоляваме ги и ги изпържваме от двете страни в сгорещената мазнина.

В същата мазнина запържваме ситно нарязаните лук, моркови и целина. После ги задушаваме, докато поомекнат и поръсваме брашното. Изчакваме да се позапържи и прибавяме обелените и настъргани домати. Задушаваме и доматите, след което наливаме 1-2 к.ч. топла вода /или бульон/ и половината от виното. Поръсваме с черен пипер и връщаме флейките. Захлупваме и задушаваме в умерена фурна.

Изваждаме готовите флейки и към соса прибавяме останалото вино, след което го кипваме и пасираме. После прибавяме сметаната, попарените и ситно нарязани гъби, както и нарязаните на кубчета кренвирши. Подправяме със сол и черен пипер и поднасяме соса към задушените флейки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало