Кулинарни рецепти » Руло в шкембе

 Руло в шкембе

Продукти: (за 8 порции)

• 1 кг сварено шкембе
• 300 г телешка кайма
• 1 малка глава лук
• 1 връзка корени за супа
• 1 яйце
• 2 с.л. ориз
• 2 ч.л. доматено пюре
• 30 г краве масло
• 4 с.л. галета
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. вино
• 3 ч.ч. месен бульон
• 3-4 зърна бахар
• магданоз,черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Към каймата добавяме ориза, яйцето, наситнените лук и магданоз, галетата, сол и черен пипер на вкус. Наливаме много малко топла вода, омесваме и оставяме каймата да постои 30 мин, за да поеме миризмите. Нанасяме я на тънък слой върху парчето шкембе и увиваме на руло. Стягаме добре рулото със здрав конец.

Нарязваме на ситно корените за супа, заливаме ги с бульона и слагаме в тях и шкембето. Варим на умерен котлон 1 час. Изваждаме рулото, махаме конеца и го нарязваме на филии.

Прецеждаме бульона, пасираме корените за супа и ги връщаме в бульона. Прибавяме виното и размитото в малко вода доматено пюре. Подправяме със сол, бахар и черен пипер. Щом сместа заври, сипваме размитото на гладка кашичка брашно. Варим с бъркане соса 5-6 мин. Разпределяме шкембето по чиниите и заливаме със соса и с малко разтопено масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало