Кулинарни рецепти » Касапска яхния

 Касапска яхния

Продукти:

• 1 кг крехко свинско месо
• 3-4 глави лук (или 300-400 г арпаджик)
• 1 с.л. брашно
• 3-4 с.л. мас
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в мазнината заедно с месото, нарязано на хапки. Щом лукът омекне, прибавяме последователно брашното и червения пипер.

Наливаме топла вода, посоляваме и варим на умерен огън до готовност. Накрая поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и отстраняваме от огъня.

Автор: Марияна Танева

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало