Кулинарни рецепти » Касапска яхния

 Касапска яхния

Продукти:

• 1 кг крехко свинско месо
• 3-4 глави лук (или 300-400 г арпаджик)
• 1 с.л. брашно
• 3-4 с.л. мас
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в мазнината заедно с месото, нарязано на хапки. Щом лукът омекне, прибавяме последователно брашното и червения пипер.

Наливаме топла вода, посоляваме и варим на умерен огън до готовност. Накрая поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и отстраняваме от огъня.

Автор: Марияна Танева

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало