Продукти: (за 4 порции)
• 800 г свинско месо
• 2-3 с.л. свинска мас
• 1 глава лук
• 3-4 стръка праз
• 2-3 домата
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 клонки целина
• 1 с.л. брашно
• черен пипер, лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме месото и го почистваме от ципи и сухожилия. Измиваме го със студена течаща вода, отцеждаме го и го нарязваме на хапки. Изпържваме ги на слаб огън в сгорещената мазнина, докато се позачервят от всички страни.
Изваждаме месото и в същата мазнина задушаваме ситно нарязания лук и обелените и нарязани на кубчета домати. Когато сместа се позадуши, поръсваме червения пипер, наливаме 2 ч.ч. топла вода, посоляваме на вкус и прибавяме месото. Захлупваме плътно и продължаваме да задушаваме на тих огън.
Когато месото омекне, прибавяме праза, който сме нарязали на парчета с дължина 2-3 см, ситно нарязаните листа от целина, лютото чушле и брашното, препечено и размито в хладка вода. Отново захлупваме плътно и задушаваме още двадесетина минути. Сервираме ястието поръсено с черен пипер и лимонов сок.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...