Кулинарни рецепти » Пълнени краставици

 Пълнени краставици

Продукти: (за 5 порции)

• 5 краставици
• 400 г телешко или агнешко месо
• 125 г шунка или сланина
• лимонова кора
• 2 с.л. олио
• 1-2 с.л. брашно
• 1 яйце
• 1 с.л. галета
• 1 стрък праз
• 1 дафинов лист
• 1 к.ч. вино
• индийско орехче
• карамфил, лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме и издълбаваме краставиците.

Смиламе месото и шунката. Прибавяме настърганата лимонова кора, разбитото мляко, галетата, яйцето, солта, черния пипер и индийското орехче. Разбъркваме добре и пълним краставиците с тази смес. Нареждаме ги в тенджера, чието дъно е покрито с вътрешността на краставиците.

В тенджерата слагаме китка магданоз, сол, черен пипер на зърна, дафиновия лист, праза, 2 зърна карамфил. Заливаме с 1 к.ч. вино и с толкова вода или бульон, че да покрие краставиците. Варим на тих огън 30 мин.

Правим запръжка от олио и брашно, която разреждаме със соса от ястието и изсипваме върху краставиците. Варим още 25 мин и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало