Продукти: (за 4 порции)
• 400 г кайма /смес/
• 500 г арпаджик
• половин глава лук
• 3 с.л. брашно
• 4 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• 1 яйце
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 щипка канела
• черен пипер, сух джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Омесваме каймата заедно с яйцето, ситно нарязания лук, черен пипер, канела и сол. Оформяме ги на топчета с големината на орех, овалваме топчетата в 1 с.л. от брашното и ги изпържваме в част от олиото.
Обелваме арпаджика, измиваме го и го задушаваме в останалото олио. Прибавяме останалото брашно и го запържваме до златисто. Разреждаме с горещия бульон /или с гореща вода/.
Когато сместа заври, сипваме разбитото кисело мляко и прибавяме изпържените топчета. Оставяме ястието да се вари около 15 мин. Накрая посоляваме, подправяме със счукания чесън и поръсваме със стрития сух джоджен.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...