Кулинарни рецепти » Свинско с папуре от Якоруда

 Свинско с папуре от Якоруда

Продукти:

• 600 г шарено свинско месо (или кожа от свинско месо, уши и крака - варени)
• 350 г папуре (сушен зелен фасул на шушулки)
• 2 глави лук
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. червен пипер
• 10-12 скилидки чесън
• 1-2 люти чушлета
• сол

Начин на приготвяне:

Варим папурето няколко минути във вода, която изхвърляме. Заливаме отново със студена вода и варим на тих огън.

Нарязваме месото на порции и го задушаваме заедно със ситно нарязания лук, размитите във вода червен пипер и брашно и лютите чушлета. Прибавяме го към боба, посоляваме и варим на тих огън.

Отстраняваме готовото ястие от огъня и подправяме със счукания чесън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало