Кулинарни рецепти » Свинско с папуре от Якоруда

 Свинско с папуре от Якоруда

Продукти:

• 600 г шарено свинско месо (или кожа от свинско месо, уши и крака - варени)
• 350 г папуре (сушен зелен фасул на шушулки)
• 2 глави лук
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. червен пипер
• 10-12 скилидки чесън
• 1-2 люти чушлета
• сол

Начин на приготвяне:

Варим папурето няколко минути във вода, която изхвърляме. Заливаме отново със студена вода и варим на тих огън.

Нарязваме месото на порции и го задушаваме заедно със ситно нарязания лук, размитите във вода червен пипер и брашно и лютите чушлета. Прибавяме го към боба, посоляваме и варим на тих огън.

Отстраняваме готовото ястие от огъня и подправяме със счукания чесън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало