Кулинарни рецепти » Агнешка казъртма по тракийски

 Агнешка казъртма по тракийски

Продукти: (за 4 порции)

• 600-700 г агнешко месо
• 2 големи глави лук
• 1 непълна к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 непълна ч.ч. кисело мляко
• 3-4 зърна бахар
• ким,сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и го задушаваме в сгорещената мазнина. Посоляваме, прибавяме ким и бахар, заливаме с хладка вода и оставяме месото да ври на тих огън до омекване.

Нарязваме лука на тънки филийки и го задушаваме в малко мазнина. Поръсваме запръжката с червен пипер и я изсипваме върху полусвареното месо, към което сме прибавили вече киселото мляко.

Слагаме ястието да ври на тих огън, докато остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало