Продукти: (за 4 порции)
• 600-700 г агнешко месо
• 2 големи глави лук
• 1 непълна к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 непълна ч.ч. кисело мляко
• 3-4 зърна бахар
• ким,сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции и го задушаваме в сгорещената мазнина. Посоляваме, прибавяме ким и бахар, заливаме с хладка вода и оставяме месото да ври на тих огън до омекване.
Нарязваме лука на тънки филийки и го задушаваме в малко мазнина. Поръсваме запръжката с червен пипер и я изсипваме върху полусвареното месо, към което сме прибавили вече киселото мляко.
Слагаме ястието да ври на тих огън, докато остане на мазнина.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...