Продукти: (за 4 порции)
• 600 г телешко от бута
• 1 стрък джинджифил
• 1 щипка сухо “Чили” или стрита люта чушка
• 2 с.л. соев сос
• 4 с.л. сухо червено вино
• бялата част на 1 стрък праз
• 1 ч.л. царевично брашно
• 3-4 листенца кориандър
• 200 г гъби
• 3 с.л. олио
• 150 г сметана
• 1 с.л. сухо люто къри на прах
• 4 с.л. телешки бульон
• прясно смлян черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на ивички и го мариноваме 1 час в смес от соевия сос, лютата чушка, виното, джинджифил и сол.
Задушаваме в олиото нарязаните на филийки гъби и ситно нарязания праз. Прибавяме месото, маринатата и сметаната, поръсваме с кърито, черния пипер и малко сол и задушаваме под капак още 5-6 мин.
Размиваме брашното с хладкия бульон на гладка каша. Изсипваме я върху месото и продължаваме готвенето още 5 мин. Накрая поръсваме с нарязания на ситно кориандър.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...