Продукти: (за 4 порции)
• 600 г телешко от бута
• 1 стрък джинджифил
• 1 щипка сухо “Чили” или стрита люта чушка
• 2 с.л. соев сос
• 4 с.л. сухо червено вино
• бялата част на 1 стрък праз
• 1 ч.л. царевично брашно
• 3-4 листенца кориандър
• 200 г гъби
• 3 с.л. олио
• 150 г сметана
• 1 с.л. сухо люто къри на прах
• 4 с.л. телешки бульон
• прясно смлян черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на ивички и го мариноваме 1 час в смес от соевия сос, лютата чушка, виното, джинджифил и сол.
Задушаваме в олиото нарязаните на филийки гъби и ситно нарязания праз. Прибавяме месото, маринатата и сметаната, поръсваме с кърито, черния пипер и малко сол и задушаваме под капак още 5-6 мин.
Размиваме брашното с хладкия бульон на гладка каша. Изсипваме я върху месото и продължаваме готвенето още 5 мин. Накрая поръсваме с нарязания на ситно кориандър.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...