Кулинарни рецепти » Леблебия с кайма и кисело мляко

 Леблебия с кайма и кисело мляко
/Турция/

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г едро смяна /кълцана/ кайма
• 1 ч.ч. суха леблебия
• 2 ч.ч. кисело мляко
• 100 г краве масло
• 1 ч.ч. счукани ядки /различни/
• 1 глава чесън
• Канела
• сух джоджен, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме леблебията за 1 нощ в студена вода. Измиваме я и я заливаме със студена вода. Варим я, докато омекне, след което отцеждаме водата.

Счукваме ядките на едро и ги задушаваме с част от мазнината.

В отделен съд запържваме каймата.

Разбиваме киселото мляко и го подправяме със стрития джоджен, счукания чесън и малко сол.

В плато разстиламе сварената леблебия, заливаме с киселото мляко, покриваме с каймата и с ядките. Поливаме ястието с малко горещо масло и поръсваме с черен пипер, канела и малко сол. Поднасяме, като много внимаваме да не разместим пластовете.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало