Кулинарни рецепти » Леблебия с кайма и кисело мляко

 Леблебия с кайма и кисело мляко
/Турция/

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г едро смяна /кълцана/ кайма
• 1 ч.ч. суха леблебия
• 2 ч.ч. кисело мляко
• 100 г краве масло
• 1 ч.ч. счукани ядки /различни/
• 1 глава чесън
• Канела
• сух джоджен, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме леблебията за 1 нощ в студена вода. Измиваме я и я заливаме със студена вода. Варим я, докато омекне, след което отцеждаме водата.

Счукваме ядките на едро и ги задушаваме с част от мазнината.

В отделен съд запържваме каймата.

Разбиваме киселото мляко и го подправяме със стрития джоджен, счукания чесън и малко сол.

В плато разстиламе сварената леблебия, заливаме с киселото мляко, покриваме с каймата и с ядките. Поливаме ястието с малко горещо масло и поръсваме с черен пипер, канела и малко сол. Поднасяме, като много внимаваме да не разместим пластовете.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало