Продукти:
• 850 г свинско месо
• 300 г зрял фасул
• 1-2 глави лук
• 3-4 домата
• 1 ч. л. червен пипер
• джоджен, чубрица
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Предварително накиснатия във вода фасул измиваме, отново заливаме със студена и го сваряваме на тих огън.
Нарязваме месото на средно големи парчета и го задушаваме заедно със ситно нарязания лук, докато се стопят тлъстините. Прибавяме червения пипер и доматите, нарязани на ситно, малко топла вода и сол на вкус.
Когато месото омекне, прибавяме сварения фасул. Досоляваме ястието, ако е необходимо, и варим още няколко минути. Поръсваме със ситно нарязаните джоджен и чубрица и черен пипер и поднасяме.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...