Продукти: (за 6 порции)
• 800 г кайма смес
• 3 глави лук
• 1 яйце
• 1-2 с.л. грис
• 1 к.ч. олио
• 1-2 домата
• 3-4 печени пиперки
• 1 люто чушле
• 2-3 с.л. брашно
• 2-3 ч.ч. костен бульон
• 1 дафинов лист
• 1 бучка краве масло
• червен и черен пипер
• чубрица, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Смесваме каймата с 1 глава ситно нарязан лук, яйцето, гриса, червен пипер, чубрица и сол. Омесваме добре и оформяме от сместа кюфтета, които овалваме в брашното, заливаме с костен бульон /или подсолена вода/ и 2-3 с.л. олио, прибавяме дафиновия лист и ги сваряваме на умерен огън.
Нарязваме другите глави лук на филийки и ги задушаваме в останалото олио. Поръсваме с брашно и черен пипер. Прибавяме изпечените и нарязани на парченца пиперки и стритото люто чушле. След 5-6 мин прибавяме нарязаните домати.
Когато доматите поомекнат, сипваме сместа при кюфтетата. Кипваме ястието, пускаме в него бучката масло и го оставяме да къкри десетина минути на тих огън. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...