Кулинарни рецепти » Заек фрикасе

 Заек фрикасе

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 заек (около 1,5 кг)
• 1 глава лук
• 1-2 моркова
• 1 парче целина
• 1 дафинов лист
• 15-20 зърна черен пипер
• магданоз, сол

За соса:

• 4 равни с.л. брашно
• 80 г краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 жълтъка
• сокът от 1 лимон

Начин на приготвяне:

Изчистваме и измиваме заека. Нарязваме го на порции, заливаме със студена вода и слагаме тенджерата на огъня. Щом заври, посоляваме и прибавяме лука, морковите, целината, дафиновия лист и черния пипер.

Варим, докато месото омекне, като периодично обираме пяната, за да остане бульона бистър. Изваждаме сварения заек, а бульона прецеждаме.

Запържваме брашното за соса в сгорещеното масло и го разреждаме с млякото и част от бульона. Варим 10 мин на слаб огън, отстраняваме от огъня и застройваме с лимоновия сок и жълтъците.

Нареждаме заешкото месо в затоплени чинии, заливаме със соса и поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало