Кулинарни рецепти » Гулаш със зелен фасул

 Гулаш със зелен фасул
(Гърция)

Продукти: (за 4 порции)

• 200 г говеждо месо
• 200 г овнешко месо
• 200 г свинско месо
• 500 г зелен фасул
• 4 големи глави лук
• 3 с.л. зехтин
• 3 с.л. брашно
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и запържваме говеждото и овнешкото в сгорещената мазнина. Прибавяме ситно нарязания лук и също го позапържваме. Поръсваме брашното, черен пипер и сол на вкус и пържим още малко. После наливаме малко гореща вода, разбъркваме и задушаваме на умерен огън.

След 20 мин прибавяме свинското и продължаваме да задушаваме, докато месото почти омекне. Накрая сипваме фасула, наливаме още малко гореща вода, посоляваме, ако е необходимо, и готвим до пълното омекване на продуктите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало