Кулинарни рецепти » Сърнешко рагу с хвойнова сметана

 Сърнешко рагу с хвойнова сметана

Продукти: (за 6 порции)

• 1300 г обезкостено сърнешко рагу
• 2 глави лук
• 1 ч.л. зърна бял пипер
• 2 дафинови листа
• 3-4 зърна карамфил
• 1 л червено вино
• 3-4 с.л. олио
• 10 зърна от хвойна
• 250 г сметана
• магданоз, копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистеното от ципата и сухожилията месо нарязваме на малки парченца. Наситняваме ароматните треви. Обелваме лука и ги нарязваме на четвъртинки.

Слагаме месото, лука и тревите в дълбока купа, прибавяме дафиновия лист, зърната черен пипер и карамфил и заливаме с виното. Захлупваме и оставяме 1 нощ в хладилника.

Изваждаме месото от маринатата и го подсушаваме. Сгорещяваме мазнината и пържим хапките до поруменяване. Прецеждаме маринатата и го заливаме. Поръсваме със сол и черен пипер.

Счукваме зърната хвойна в хаванче и наръсваме рагуто. Захлупваме и задушаваме 1 час на бавен котлон. Прибавяме разбитата сметана и оставяме ястието да клокне с нея.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало