Кулинарни рецепти » Зелеви сарми с булгур и свинско месо

 Зелеви сарми с булгур и свинско месо

Продукти: (за 4 порции)

• 8-12 листа от кисела зелка
• 2 ч.ч. булгур
• 500 г свинско месо
• 1 к.ч. мас
• червен пипер

Начин на приготвяне:

Задушаваме булгура в разтопената мас. Щом поомекне, прибавяме ситно нарязаното месо и леко го позапържваме. После поръсваме червения пипер, разбъркваме и разпределяме сместа върху зелевите листа.

Завиваме сармички, които нареждаме в подходяща тенджера. Наливаме зелев сок и вода, така че течността да покрие продуктите. Затискаме с чиния и варим на умерен огън, докато ястието остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало