Продукти:
• 1 ч.ч. царевично брашно
• 1 ч.ч. пшенично брашно
• 5 картофа
• 1/2 пакетче масло
• 1ч.л. червен пипер
• 2 л вода
• 700 г телешко месо
• 3 стръка праз
• 3 домата
• 1 дафинов лист
• чубрица, бахар
• черен и червен пипер
• олио, сол
Начин на приготвяне:
Във вряща подсолена вода изсипваме при непрекъснато бъркане двата вида брашно. Варим около 45 минути, след което прибавяме сварените и намачкани картофи.
Вземаме от сместа, правим топки, които топим в горещо масло с червен пипер и ги редим в купички.
Месото нарязваме на парченца и го варим 15 минути заедно с бахара и дафиновия лист.
Изваждаме месото, отцеждаме и го задушаваме около час заедно с нарязания на ситно праз, настърганите домати, чубрицата и пиперите. Посоляваме и сипваме върху качамачените топки.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...