Кулинарни рецепти » Чорбаджийски качамак

 Чорбаджийски качамак

Продукти:

• 1 ч.ч. царевично брашно
• 1 ч.ч. пшенично брашно
• 5 картофа
• 1/2 пакетче масло
• 1ч.л. червен пипер
• 2 л вода
• 700 г телешко месо
• 3 стръка праз
• 3 домата
• 1 дафинов лист
• чубрица, бахар
• черен и червен пипер
• олио, сол

Начин на приготвяне:

Във вряща подсолена вода изсипваме при непрекъснато бъркане двата вида брашно. Варим около 45 минути, след което прибавяме сварените и намачкани картофи.

Вземаме от сместа, правим топки, които топим в горещо масло с червен пипер и ги редим в купички.

Месото нарязваме на парченца и го варим 15 минути заедно с бахара и дафиновия лист.

Изваждаме месото, отцеждаме и го задушаваме около час заедно с нарязания на ситно праз, настърганите домати, чубрицата и пиперите. Посоляваме и сипваме върху качамачените топки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало