Кулинарни рецепти » Гулаш с мамалига

 Гулаш с мамалига
/Румъния/

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г свинско месо
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 глава лук
• 1/2к.ч. бяло вино
• 600 г мамалига /или качамак/
• 1-2 с.л. свинска мас
• леко лют червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на кубчета и го запържваме в сгорещената мас.

Щом месото хване коричка, прибавяме последователно леко препеченото брашно и доматеното пюре. Пържим още 5-6 мин и заливаме с горещ бульон или вода, колкото да се покрие месото.

Отделно нарязваме лука на ситно и го задушаваме в малко вода. Прибавяме го към ястието, сипваме виното и подправяме на вкус със сол и червен пипер. Захлупваме и задушаваме на умерен огън.

При сервирането сипваме в средата на всяка чиния по топка мамалига и заливаме с готовия гулаш.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало