Кулинарни рецепти » Задушена агнешка плешка със зеле

 Задушена агнешка плешка със зеле
/Норвегия/

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г обезкостена агнешка плешка
• 30 г краве масло
• 1 малка зелка
• 1 к.ч. кисела сметана
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и го изпържваме в сгорещеното масло. Посоляваме, прибавяме 5-6 зърна черен пипер, наливаме 1 ч.ч. гореща вода, захлупваме и задушаваме почти до омекване.

Нарязваме зелето на едри парчета, прибавяме го към месото и продължаваме да задушаваме, докато продуктите омекнат и течността се изпари. Преди поднасяне заливаме с кисела сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало