Кулинарни рецепти » Тербелия

 Тербелия

Продукти: (за 6 порции)

• 1200 г телешко месо от плешката
• 500 г кисело мляко
• 2-3 с.л. брашно
• 5 скилидки чесън
• 5 яйца
• 30 г краве масло
• черен и червен пипер
• оцет, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и го сваряваме в топла подсолена вода. Прецеждаме бульона и го оставяме да изстине.

В дълбока купа разбиваме млякото с брашното, прибавяме 1 с.л. оцет, сол, черен пипер, както и яйцата – едно по едно. Бием на горещ котлон, като добавяме по малко от изстиналия бульон. Възвираме соса с непрекъснато бъркане. Сваляме от огъня като продължаваме биенето, докато поизстине. Прибавяме парченцата месо.

Правим запръжка от маслото и червения пипер, разпределяме ястието по чиниите и го заливаме с маслото.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало