Кулинарни рецепти » Яхния със сливи

 Яхния със сливи

Продукти:

• 700-800 г овче месо
• 1 малка главичка лук
• 30-40 сухи сливи
• 1-2 карамфилчета
• на върха на ножа канела
• 1 ч.л. препечено брашно
• 2-3 с.л. краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме сливите за една нощ в хладка вода, за да набъбнат, след което ги отцеждаме.

Нарязваме месото на хапки и го запържваме в разтопеното масло заедно с настъргания лук. Върху месото слагаме отцедените сливи, заливаме с вода, посоляваме и варим на слаб огън.

Преди дръпване от огъня, сгъстяваме соса с препеченото брашно и пускаме в него канелата и карамфилчетата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало