Продукти:
• 700-800 г овче месо
• 1 малка главичка лук
• 30-40 сухи сливи
• 1-2 карамфилчета
• на върха на ножа канела
• 1 ч.л. препечено брашно
• 2-3 с.л. краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме сливите за една нощ в хладка вода, за да набъбнат, след което ги отцеждаме.
Нарязваме месото на хапки и го запържваме в разтопеното масло заедно с настъргания лук. Върху месото слагаме отцедените сливи, заливаме с вода, посоляваме и варим на слаб огън.
Преди дръпване от огъня, сгъстяваме соса с препеченото брашно и пускаме в него канелата и карамфилчетата.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...