Продукти: (за 10 порции)
• 2 кг свинско месо от рибиците
• 10-15 с.л. соев сос
• 8 с.л. захар
• 10 с.л. вино
• 1 голяма глава лук
• 5 ч.л. джинджифил
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на едри парчета. Потапяме го за малко във вряща вода, а после го изплакваме със студена.
Слагаме месото в дълбок съд с капак. Заливаме със соевия сос и виното, добавяме ситно нарязания лук и задушаваме на силен огън. Когато месото стане светлокафяво, добавяме захарта и доливаме вряща вода, колкото да го покрие. Поръсваме с джинджифил.
Задушаваме ястието като първия половин час задушаваме на посилен огън, а след това намаляме огъня и задушаваме още половин час. Сосът трябва да стане плътен.
Преди да поднесем ястието, пресипваме го в по-дълбока чиния и на водна баня задушаваме още 10 мин.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...