Продукти:
• 400 г домати
• 100 г дребни гъбки
• 12 пресни картофа
• смлян черен пипер
• 1 с.л. брашно
• 4 котлета (по 125 г)
• 4 с.л. масло
• 1 скилидка чесън
• 1 глава лук
• 250 мл бяло вино
• 1/2 ч.л. сушена мащерка
• по 50 г шунка и салам
• червен пипер
• 2 с.л. нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Обелените домати нарязваме на кубчета, а гъбите – на парченца. Варим картофите 20 мин в леко подсолена вода.
Поръсваме месото със сол и черен пипер, овалваме го в брашното и го пържим в 2 с.л. масло по 2 мин от всяка страна, след което го завиваме във фолио. З
апържваме лука и чесъна с 1 с.л. масло, после запържваме и гъбите. Добавяме виното и кипваме на огъня. След това добавяме доматите заедно с мащерката и задушаваме на тих огън 10 мин.
Към края добавяме нарязаните на сламки шунка и салам. Поднасяме котлетите заедно с гъбената смес и картофите, оваляни в горещо масло и магданоз.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...