Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг агнешко месо
• 1,5 кг пресен грах
• 5-6 стръка пресен лук
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции, които запържваме в сгорещеното масло и изваждаме в чиния. В същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. Поръсваме червения пипер, връщаме месото и наливаме гореща вода, колкото да покрие месото. Прибавяме доматеното пюре.
Щом водата заври, сипваме изчистения грах и посоляваме на вкус. Варим ястието на тих огън. Накрая поръсваме с наситнения магданоз.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...