Кулинарни рецепти » Овнешко със зелен фасул

 Овнешко със зелен фасул

Продукти: (за 5 порции)

• 750 г овнешко месо
• 1 кг зелен фасул
• 5-6 с.л. олио
• 2 глави лук
• 2-3 домата
• 1 с.л. брашно
• 2-3 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме и измиваме месото. Нарязваме го на порции и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме ситно нарязания лук и също го позапържваме. Наливаме гореща вода, колкото да покрие месото, и варим 30 мин на умерен огън /докато месото поомекне/.

Прибавяме измития и нарязан фасул. Прибавяме нарязаните на филийки домати и брашното, което предварително сме препекли и сме размили с малко вода. Варим ястието, докато остане на мазнина. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязания магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало