Кулинарни рецепти » Юварлък кюфте

 Юварлък кюфте

Продукти: (за 5 порции)

• 750 г агнешко или телешко месо
• 3 яйца
• 60 г ориз
• 1 пакетче краве масло
• 1 парче целина
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накълцваме месото на дребно, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Прибавяме ориза и белтъците без да ги разбиваме. Омесваме сместа и оформяме малки продълговати кюфтенца, които оставяме да постоят малко.

В широка тенджера сипваме студена вода, прибавяме част от маслото и целината, нарязана на парченца, и загряваме на огъня. Когато водата кипне, овалваме малките кюфтенца в брашно и ги пускаме да се варят. Варим ги на тих огън. Щом оризът уври и течността остане малко, отстраняваме тенджерата от огъня.

В отделен съд разбиваме жълтъците с малко студена вода. Върху разбитите жълтъци сипваме по малко от врящата в тенджерата течност, като непрекъснато бъркаме с дървената лъжица. После ги сипваме в тенджерата, без да разбъркваме. Изчакваме ястието да кипне и го изсипваме в продълговата затоплена чиния. Отгоре поливаме останалото масло, в което сме запържили червения пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало