Продукти: (за 4 порции)
• 500 г телешко месо
• 2 чушки
• 2 с. л. доматено пюре
• 4 с. л. масло
• 1 ч. л. червен пипер
• сол, черен пипер, кимион
• 2 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Смиламе месото заедно с чесъна и чушките, добавяме кимиона, черния и червения пипер, солта.
Размесваме каймата добре и оставяме в керамичен или порцеланов съд за 1 час на хладно място. След това прехвърляме в дълбок тиган, намазан с масло, и пържим докато водата се изпари като бъркаме непрекъснато.
Запърженото месо заливаме с доматеното пюре, размито в малко вода (около 1 ч. ч.) и задушаваме на умерен огън 20-25 мин. Нашите месни “грахчета” поднасяме с картофено пюре.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...