Кулинарни рецепти » Говеждо филе с вино

 Говеждо филе с вино
/Германия/

Продукти: (за 5 порции)

• 750 г говеждо контрафиле
• 3 с.л. свинска мас
• 100 г сланина
• 1 морков
• 1 корен от магданоз
• 1 парче целина
• 1 глава лук
• 1 глава чесън
• 1 дафинов лист
• черен пипер, бахар, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и нарязваме контрафилето на порции. Начукваме ги и ги шпиковаме със сланина и чесън. Задушаваме ги в мазнината, след което прибавяме ситно нарязаните лук, морков и корен от магданоз, дафиновия лист, черен пипер, бахар и сол.

Когато зеленчуците се позадушат, заливаме ястието с хладка вода и оставяме да ври до пълното омекване на месото. Изваждаме месото и пасираме соса. Поднасяме месото с пасирания сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало