Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг свинско месо
• 1 средно голяма кисела зелка
• 2 с.л. червен пипер
• 3 с.л. свинска мас
• 1 ч.ч. зелев сок
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на хапки, а зелката нарязваме на ивички. Нареждаме в тенджерата един ред месо и го поръсваме със сол и червен пипер на вкус.
Върху месото нареждаме зеле, върху зелето – отново месо и т.н. като най-отгоре завършваме със зеле. Поръсваме с червен пипер и заливаме с разтопената свинска мас.
Покриваме с 2-3 цели зелеви листа и наливаме зелевия сок и още толкова вода /течността трябва да покрива продуктите/.
Похлупваме и варим на умерен огън, докато месото и зелето омекнат.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...