Кулинарни рецепти » Овнешки ролади с телешка плънка

 Овнешки ролади с телешка плънка

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 кг младо овнешко /шилешко/ месо от бута
• 250 г телешко месо, смляно с парче /около 100 г/ сланина
• 3 глави лук
• 1 яйце
• 1 филия сух бял хляб
• 1 морков
• половин глава целина
• 1 дафинов лист
• 1 с.л. брашно
• 1 непълна к.ч. вино
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме овнешкото месо на тънки пържолки.

Към телешкото месо, което сме смлели заедно със сланината, прибавяме 1 малка глава лук, нарязан много ситно, сол на вкус, черен пипер, ситно нарязан магданоз, яйцето и накиснатия и изцеден хляб. Омесваме всичко много добре и пълним с приготвената смес пържолките. Увиваме ги на ролади, завързваме ги с конец и ги запържваме от всички страни до зачервяване в сгорещената мазнина.

Прибавяме 2 глави лук, нарязан на филийки, моркова и целината, също нарязани на тънки филийки, 10-15 зърна черен пипер и дафиновия лист. Заливаме с 2-3 к.ч. гореща вода и оставяме роладите да се задушават със зеленчука около 1 час на умерен огън.

Изваждаме роладите, пасираме соса със зеленчуците, сгъстяваме го с брашното, което сме размили с виното, и го оставяме да ври около 15 мин. Връщаме роладите в соса. Оставяме ги да поврат около 10 мин в него и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало