Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг свинско месо от бута
• 100 г сланина
• 100 г свинска мас
• 1 кг картофи
• 300 г листа от кисело зеле
• 1 малка глава чесън
• 1 непълна ч.ч. зелев сок
• 1 ч.л. червен пипер
• ким, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на по-едри парчета, посоляваме го, поръсваме го с ким и го оставяме да престои 30 мин.
Нарязваме сланината на парчета и ги слагаме в тенджерата. Върху сланината разстиламе половината от зелевите листа, а върху тях - месото и нарязаните на кръгчета картофи.
Посоляваме, поръсваме с червения пипер и прибавяме очистените скилидки чесън и маста. Най-отгоре покриваме с останалите зелеви листа, заливаме със зелевия сок, захлупваме и задушаваме в умерена фурна.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...