Кулинарни рецепти » Грах /стерилизиран/ с кайма

 Грах /стерилизиран/ с кайма

Продукти:( за 4-5 порции)

• 1 буркан стерилизиран грах
• 300-400 г кайма /смес/
• 3 с.л. олио
• 2 с.л. доматено пюре
• чубрица, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме леко в мазнината. Прибавяме каймата, посоляваме и задушаваме. След това прибавяме изцедения и измит грах, разбъркваме добре, заливаме с вода, колкото да покрие продуктите. Поръсваме ситно нарязания магданоз и стритата чубрица.

Варим десетина минути на слаб огън. Преди да отстраним от огъня, прибавяме размитото в малко топла вода доматено пюре и продължаваме да варим, докато сосът се сгъсти.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало