Продукти:
• 700 г телешко месо
• 1 к.ч. олио
• 2 глави лук
• 1 ч.ч бяло вино
• 2 яйца
• с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки, които варим в подсолена вода, докато омекнат. Прибавяме мазнината и леко запържваме месото.
Сипваме лука, нарязан на тънки филийки, поръсваме червения пипер и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Наливаме 1 ч.ч. топла вода, захлупваме и задушаваме, докато лукът омекне.
После поръсваме брашното, сипваме виното и доливаме вода, колкото да покрие продуктите. Доваряваме на тих огън.
Когато месото омекне напълно, на тънка струйка сипваме яйцата, които сме разбили с малко оцет. Поднасяме готовия кебап, поръсен с наситнен магданоз.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...