Кулинарни рецепти » Рагу от питомен заек

 Рагу от питомен заек

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 заек /около 1-1,2 кг/
• 1 к.ч. олио
• 3 моркова
• 1 кг картофи
• 2 глави лук
• 1 с.л. брашно
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 корен магданоз
• 1 дафинов лист
• магданоз или копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции. Нарязваме лука на ситно, а почистените моркови и магданозен корен - на кръгчета. Обелваме картофите, измиваме ги, нарязваме ги на едро и ги запържваме в тиган с част от мазнината.

В отворена тенджера под налягаме сгорещяваме останалата мазнина и запържваме парчетата месо, докато получат златиста коричка. Прибавяме и леко запържваме лука. Слагаме морковите и магданозения корен, разбъркваме и леко задушаваме.

Прибавяме картофите, поръсваме с брашното, наливаме доматеното пюре, размито в 1 ч.ч. вода, посоляваме и добавяме черния пипер и дафиновия лист. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 20 мин. Поръсваме готовото ястие със ситно нарязан магданоз или копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало