Продукти:
• 1 кг месо от див заек
• 9-10 глави лук
• 2-3 домата
• 100 г краве масло
• 1 дафинов лист
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, бахар, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме за една нощ заека в студена вода, след което го отцеждаме и нарязваме на порции. Задушаваме ги в сгорещеното масло, като от време на време доливаме по малко топла вода.
Когато месото поомекне, прибавяме ситно нарязаните домати и червения пипер. След десетина минути слагаме по-едро нарязания лук, посоляваме и задушаваме на умерен огън до готовност.
Накрая подправяме с дафиновия лист, бахар и черен пипер и варим още 5-6 мин.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...