Кулинарни рецепти » Заешко с лук

 Заешко с лук

Продукти:

• 1 кг месо от див заек
• 9-10 глави лук
• 2-3 домата
• 100 г краве масло
• 1 дафинов лист
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, бахар, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме за една нощ заека в студена вода, след което го отцеждаме и нарязваме на порции. Задушаваме ги в сгорещеното масло, като от време на време доливаме по малко топла вода.

Когато месото поомекне, прибавяме ситно нарязаните домати и червения пипер. След десетина минути слагаме по-едро нарязания лук, посоляваме и задушаваме на умерен огън до готовност.

Накрая подправяме с дафиновия лист, бахар и черен пипер и варим още 5-6 мин.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало