Кулинарни рецепти » Свински бут по китайски

 Свински бут по китайски

Продукти:

• 750 г свинско месо от бута
• 1 глава чесън
• 3 с.л. соев сос
• 2 с.л. олио
• 1 с.л. захар
• лют червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме парчето месо в подсолена вода и го нарязваме на филийки. Счукваме чесъна и го смесваме със захарта, соевия сос, олиото и лют пипер на вкус.

Връщаме месото в бульона от варенето и възвираме на огъня. После го изваждаме в широка чиния за сервиране и заливаме с чесновата смес.

Автор: Румяна Пенева

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало