Продукти: (за 4 порции)
• 600 г обезкостено телешко месо
• 1 ч.ч. разтопено краве масло /или олио/
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 1 малка глава карфиол
• 1 к.ч. грах
• 2-3 картофа
• 1 с.л. брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно. Обелваме картофите, нарязваме ги на кубчета и ги варим, докато поомекнат. Сваряваме граха и го отцеждаме. Накъсваме карфиола на розички, а морковите нарязваме на малки кубчета.
Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на хапки, посоляваме го и го изпържваме в половината от мазнината. След това го заливаме с гореща вода, колкото да го покрие, и задушаваме половин час на тих огън.
В останалата мазнина запържваме последователно лука, морковите, карфиола, граха и картофите. Прибавяме запържените зеленчуци към месото, посоляваме, захлупваме и задушаваме 30-40 мин на умерен огън.
Сипваме брашното, което сме препекли и размили с 1 к.ч. хладка вода, захлупваме отново и задушаваме още 10 мин.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...