Продукти:
• 1 кг свинско месо
• 400 г сушени сливи
• 3-4 глави лук
• 1-2 домата
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме месото и го нарязваме на порции. Изкисваме сливите в хладка вода и отстраняваме костилките им.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото и малко вода. Щом поомекне, прибавяме месото, сипваме настърганите домати и поръсваме червения пипер. Посоляваме на вкус и продължаваме да задушаваме на умерен огън.
След 15 мин добавяме сливите, наливаме 1 ч.ч. топла вода и доваряваме ястието. Накрая поръсваме с черен пипер и отстраняваме от огъня.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...