Продукти: (за 4 порции)
• 200 г свински гърди
• 1 кг пресен зелен грах
• 4 с. л. зехтин
• 5 скилидки чесън
• 1 връзка магданоз
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Изчистваме граха, изсипваме го в тенджера и го заливаме с вода. Прибавяме 2 с. л. зехтин, обелените скилидки чесън, сол и черен пипер на вкус. Варим на слаб огън около 30 минути, като разбъркваме често.
Когато водата остане наполовина, прибавяме нарязаните на кубчета свински гърди, предварително изпържени в останалото масло. Варим още 20 минути, докато изври цялата течност.
Отгоре посипваме с нарязан магданоз.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...