Продукти: (за 4 порции)
• 600 г телешко месо
• 6 домата
• 1 глава лук
• 1/2 ч.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. сол
• магданоз
Начин на приготвяне:
Измиваме месото, нарязваме го на парчета и го заливаме с вода, така че да се покрие. Варим на умерен огън, като преди да заври обираме пяната. След 20 мин прибавяме ситно нарязания лук, олиото и солта.
Попарваме доматите, обелваме ги, нарязваме ги на едро и ги слагаме в тенджерата, когато месото омекне. Разбъркваме и варим десетина минути. Сипваме размитото с малко вода брашно, отново разбъркваме, варим още 2-3 мин, поръсваме със ситно нарязан магданоз и отстраняваме от огъня.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...