Кулинарни рецепти » Попска яхния със заек

 Попска яхния със заек

Продукти:

• 750 г месо от заек
• 500 г арпаджик
• 1-2 глави кромид лук
• 1/2 ч.ч. олио
• 1 с.л. доматено пюре
• 10 скилидки чесън
• 1 с.л. брашно
• 1-2 домата
• 1/2 к.ч. вино
• половин лимон
• 1 дафинов лист
• 1 ч.л. червен пипер
• 4-5 зърна черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме заешкото месо на парченца, изпържваме го в сгорещената мазнина и го изваждаме.

В същата мазнина задушаваме дребно нарязания лук, а след това прибавяме доматеното пюре, брашното, червения пипер, дафиновия лист, черния пипер, половината от виното, малко бульон или топла вода. Посоляваме и варим на огъня.

Щом сосът заври, прибавяме месото. Когато то поомекне, слагаме арпаджика, предварително задушен в останалата мазнина, чесъна, обелените домати, нарязани на дребно, резенчетата от лимона и останалото вино. Оставяме ястието да къкри на тих огън до готовност.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало