Кулинарни рецепти » Телешко, задушено с прясно зеле

 Телешко, задушено с прясно зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г телешки гърди
• 3 с.л. краве масло
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• половин прясна зелка
• 2 домата
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на хапки и го слагаме на огъня, като непрекъснато го разбъркваме с дървена лъжица. Когато месото побелее и водата се изпари, прибавяме маслото и изпържваме месните хапки до зачервяване. Посоляваме, поръсваме с червения пипер и отстраняваме от огъня.

Нарязваме зелето на тънки ивички, посоляваме го и го задушаваме в захлупен съд с олиото и малко вода. От време на време го разбъркваме и доливаме по малко гореща вода. Когато зелето омекне, прибавяме обелените и настъргани домати. Наливаме още малко гореща вода и продължаваме да задушаваме на тих огън.

След десетина минути прибавяме изпърженото месо заедно с мазнината, в която сме го пържили. Задушаваме на тих огън, докато ястието остане на мазнина. Преди да поднесем, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало