Продукти:
• 600 г кайма
• 2 глави лук
• 100 г масло
• 30 мл олио
• 2 филии сух бял хляб (без кората)
• 2 яйца
• 2 с.л. брашно
• 2 люти чушлета
• 2-3 с.л. доматено пюре
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Омесваме каймата заедно със ситно нарязания лук, накиснатия и отцеден хляб, яйцата, черен пипер и сол на вкус.Оформяме от сместа малки кюфтенца, които изпържваме в сгорещената мазнина.
Отделно загряваме олиото и маслото и запържваме брашното. Щом стане златисто, наливаме доматеното пюре, размито в топла вода, и разбъркваме.
Прибавяме изпържените кюфтенца и почистените от семето люти чушлета. Варим ястието десетина минути.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...